Alle berichten van r.veenker@wxs.nl

Over r.veenker@wxs.nl

Mijn naam is Rieks Veenker. Tot 2015 was ik fulltime docent muziek/kunstgeschiedenis op een middelbare school voor vwo/havo in Middelburg. Daarna ben ik met (pre)pensioen gegaan. Naast mijn werk als docent schreef, en schrijf ik nog steeds, behalve losse liedjes ook muziek voor middelbare schoolmusicals en andere muziektheaterproducties. Ook schrijf ik korte verhalen voor volwassenen. Maar het liefst schrijf ik verhalen voor kinderen.

over mezelf

Een stadjer in Zeeland

foto rieks

Na mijn schoolmuziek-opleiding aan het conservatorium in Groningen, mijn geboortestad, ben ik verhuisd naar Zeeland. Daar heb ik vijfendertig jaar gewerkt en geleefd als docent muziek/kunstgeschiedenis op een middelbare school voor havo/vwo in Middelburg. Sinds 2015 ben ik met pensioen.

In al die jaren op school heb ik in een team van enthousiaste en gedreven collega’s meerdere muziektheater-producties mede vormgegeven, de muziek geschreven en gearrangeerd, en uiteindelijk met een live orkest van leerlingen uitgevoerd. Ook buiten school heb ik aan diverse muziektheater-producties meegewerkt.

Door mijn jarenlange schrijfwerk bij uitgeverij ThiemeMeulenhoff aan de methode Palet voor het toentertijd nieuwe tweede fase-vak CKV ben ik geboeid geraakt door het schrijven. Momenteel schrijf ik zowel korte verhalen voor volwassenen als verhalen voor kinderen. Vooral dat laatste heeft mijn hart gestolen.