Zinnen Röes Award

De Zinnen Röes Award is in 2016 in het leven geroepen door drukkerij CPI Koninklijke Wöhrmann met als doel het bevorderen van mooi vormgegeven boeken. Een prijs om aan een boek van een debutant uit te reiken dat qua inhoud en layout origineel, uitgesproken en/of indrukwekkend is maar nog nét dat extra duwtje in de rug nodig heeft om er een bestseller van te maken: een prachtige uitvoering.

In september 2016 is De Tuinen van Ginder met nog drie andere boeken doorgedrongen tot de shortlist van de Zinnen Röes Award. Een hele prestatie. Uiteindelijk heeft het boek niet de eerste prijs gewonnen, maar het juryrapport spreekt boekdelen.

14322616_1767010140223863_8917151686111615546_n

Juryrapport                                                                                                                                                           Dit is één van de beste voorbeelden van een boek om te geven of te krijgen. De kleurrijke omslag trekt je naar binnen in het boek. Het boek is in alles af: het ligt door het formaat fijn in de hand en heeft een prettige structuur en afwerking en is met liefde gemaakt. Daarbij weet je exact wat je krijgt: een subliem boek.
Ook ideaal om in te pakken: een strik er omheen en éénieder die dit ontvangt zal er een blij gevoel van krijgen. Een meer dan terechte inzending voor de Zinnen Röes Award en een boek dat met kop en schouders boven de meeste inzendingen uitsteekt.